Restaurang & kök

Här är ingenting fryst – inte ens fisken!

Från frukost- till kvällsmöte, vi ordnar maten, drycken och tilltugget.

På Saturnus Konferens Slussen är det inte bara inredningen som är smakfull

Vad som ingår hittar du nedan

Ekologiska och kravmärkta livsmedel i fokus

De välrenommerade kockarna Peter Stockenstrand och Mathias Ståhl förser er med hälsosam mat, lagad från grunden av enbart färska råvaror. Här är ingenting fryst – inte ens fisken!

Våra konferensgäster väljer ofta det vegetariska alternativet som lunchmat. Kockarna har satsat mycket på att utveckla den vegetariska maten den senaste tiden och vi får bra feedback från gästerna.

Självklart är alla råvaror som används kravmärkta, ekologiska och närproducerade så långt det är möjligt. Vi har som målsättning att köket inom snar framtid ska Svanenmärkas.

Välkommen till bords!

  • Morgonbuffé: nybakat bröd samt olika sortens pålägg, småkakor, grönsaker, kaffe och te och juice.
  • Lunchen serveras från buffé, ni väljer i förväg om gruppen vill äta fisk, kött eller vegetariskt. Hembakat ekologiskt bröd, ost, måltidsdryck, kaffe och kaka.
  • Eftermiddagskaffebuffé med flera sorts bakverk, färskskuren frukt, nötter, kaffe, te och juice.

Bageriet

I huset driver vi också ett ekologiskt bageri vars mat- och kaffebröd redan är en klassiker – på allmän begäran från flera konferensdeltagare håller vi därför på att sammanställa en receptsamling. Ett litet smakprov kan du få redan nu. Nedan finner du recepten på några av de underbart goda och 100 procent ekologiska matbröd som bageriet kan erbjuda till lunchen.

Frukostmöte

Mellan kl. 08.00-10.00

Kvällsmöte

Kvällsmöte och mingelmat. Vi har förmånliga priser på våra mötesrum kvällstid.

Recept

Matbröden från vårt ekologiska bageri har blivit något av en klassiker, och många gäster frågar efter recepten.
Här delar vår bagare Pierre med sig av några av dem. Lycka till!

Levain

187 g ljus surdeg
750 g vatten
950 g vetemjöl
15 g jäst

Blanda alla ingredienser i åtta minuter, tillsätt sedan 25 g salt. Låt degen vila i fyra timmar. Hacka sedan upp och grädda i 230-300 grader i 30 minuter med ånga. Satsen ger två limpor som ska väga ca ett kilo styck.

Grekiskt lantbröd

5 dl vatten
16 g salt
31 g jäst
20 dl olivolja
110 g ljus surdeg
375 g bagerisikt
625 g vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en smidig deg och forma sedan till limpor. Häll gärna solrosfrön, linfrön eller pumpafrön i degen för att få mer smak. Grädda i 210-270 grader i 20 minuter. Satsen ger fyra limpor.

Kumminlimpa

5 dl vatten
50 g jäst
210 g brun sirap
15 g salt
50 cl olja
20 g kummin
400 g fint rågmjöl
750 g vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Väg sedan degen i bitar som väger ca 600 gram styck. Dessa formas sedan till limpor och rullas i grovsalt. Grädda i 200-250 grader i ca 20 minuter. Satsen ger fyra limpor.

Speja

300 g vatten
400 g vetemjöl
100 g surdeg
10 g jäst
6 g ljus sirap
15 g salt

Blanda alla ingredienser i åtta minuter. Lägg sedan i följande ingredienser och blanda i ytterligare fyra minuter: 260 g russin, 160 g aprikoser, 160 g fikon. Låt degen vila i två timmar och rulla sedan till limpor som ska gräddas i 210-250 grader i ca 36 minuter.

Vi på Saturnus Konferens Slussen

Vi som arbetar på Saturnus Konferens Slussen finns till för att ge dig högsta tänkbara service och du har alltid din personliga konferensvärd som kontaktperson.

Platschefen Cecilia Rind finns här för att allting skall fungera för Dig på bästa sätt.

Vi har även duktiga medarbetare som sköter servicen på allra bästa sätt för våra gäster vare sig det gäller konferensteknik eller fikapaus.

Cecilia Rind
Driftchef  Saturnus Konferens Slussen AB
Tel: 08-452 70 79

Vill du boka ett möte eller en konferens – vi hjälper dig!